Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 1,2 kg
cebula
czosnek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
kminek
Majeranek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka

Kroki postępowania

1
Karkówkę kroimy na plasterki solimy i pieprzymy z obu stron.
Krok 1 - Karkówka foto
2
Olej mieszamy z przyprawami i przeciśniętymi przez praskę czosnkiem.
Krok 2 - Karkówka foto
3
Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki.
Krok 3 - Karkówka foto
4
Karkówkę smażymy z obu stron na patelni bez tłuszczu.
Krok 4 - Karkówka foto
5
Posiekaną cebulę podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Krok 5 - Karkówka foto
6
Do zarumienionej cebuli wlewamy ok 1 litra wody i dodajemy kostkę rosołowa. Na koniec dodajemy karkówkę i dusimy do miękkości. Sos można zabielić.
Krok 6 - Karkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 26.10.2015 19:59
smaczne danie do zjedzenia..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak