Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone żeberka

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
czosnek 5-6 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 szt
ziele angielskie 6-7 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka

Kroki postępowania

1
Żeberka pokroić na kawałki, umyć i osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Czosnek pokroić w plasterki.
Krok 1 - Pieczone żeberka foto
2
Żeberka układać w szkolanym naczyniu warstwami. Przekładając je czosnkiem zielem angielskim i liściem laurowym. Szczelnie przykryć i odstawic na noc do lodówki.
Krok 2 - Pieczone żeberka foto
3
Nastepnie mięso wraz z przyprawami przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec ponad godzinę w temperaturze 200 stopni. Pod koniec pieczenia worek można rozciąć zęby żęberka sie przyrumieniły, choc u mnie okazało sie to zbyteczne bo i tak ładnie się przypiekły. Podawac z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Pieczone żeberka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.03.2017 11:23
Lubię i często robię.
Krzysztof15 27.10.2015 07:29
bardzo lubie
w mojej kuchni 26.10.2015 19:59
smaczne danie do zjedzenia..
IKrakowianka 26.10.2015 18:21
świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak