Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bażantówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

25 dkg włoszczyzny
seler
Mała główka cebuli
sól, pieprz
ząbek czosnku 1 ząbek
kalarepa 1 mała szt.

Przepis i sposób przygotowania na: bażantówka

Wymytego bażanta gotujemy w osolonej wodzie. Po zagotowaniu zdejmujemy piankę i wkładamy włoszczyznę, cebulę w całości, czosnek i pieprz. Gotować na wolnym ogniu ok. 3 godziny. Bażanta podawać osobno lub w kawałkach. Kłaść wtedy w talerzu zalewając zupą. Można podawać również z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 15.05.2011 15:45
fajny przepis
anja3107 29.08.2010 11:47
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak