Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z grzybów

3.0
(20)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kilogram
cebula 2 sztuki
masło 20 dag
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z grzybów

Kroki postępowania

1

Opieńki, bo najlepiej się do tego nadają, obgotować i po obgotowaniu dokładnie odcedzić z wody. Przy pomocy robota posiekać, ale nie na mus, mają być wyczuwalne cząstki grzybów.

Krok 1 - Pasta z grzybów foto
2

Masło rozpuścić na patelni i zrumienić na nim pokrojoną w kostkę cebulę.

Krok 2 - Pasta z grzybów foto
3

Do podsmażonej cebuli dodać grzyby, przyprawić solą, pieprzem ziołowym, tymiankiem i na małym gazie często mieszając, smażyć grzyby przez około 20 minut. Po tym czasie do grzybów dodać koncentrat pomidorowy.

Krok 3 - Pasta z grzybów foto
4

Mieszając, smażyć jeszcze 15 minut na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do małych słoiczków i po zakręceniu wekować 10 minut. Po wystudzeniu przechowywać w chłodnym miejscu.

Krok 4 - Pasta z grzybów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 30.10.2015 17:09
wspaniała potrawa
Kolorowa 26.10.2015 18:49
Dobry i prosty przepis.
JulkaTomeczek 26.10.2015 13:02
Ciekawy przepis
adelajda 26.10.2015 11:41
ciekawy przepis
Wafelek2601 26.10.2015 11:23
Świetna pasta
joannaa24 26.10.2015 11:20
Super pomysł, musi być wyśmienita ta pasta
SzczyptaChili 26.10.2015 11:09
Aż ślinka cieknie , to musi być pyszne
mileneczka5 26.10.2015 10:58
świetny pomysł-pasta musi smakowac obłędnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak