Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy z herbatnikami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
cukier 1 szkl
woda 0,5 szkl
mleko w proszku 50 dkg
kakao 6 łyżek
herbatniki 200 g
bakalie 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy z herbatnikami

Masło rozpuszczamy z cukrem i wodą w garnku. Lekko przestudzamy. Wsypujemy przesiane z kakao mleko w proszku i bardzo energicznie mieszamy.

Dodajemy pokruszone na drobno herbatniki, orzechy lub bakalie. Podłużną blaszkę wykładamy folią spożywczą i wlewamy masę kakaową.

Gdy zupełnie wystygnie, wkładamy do lodówki, aż zupełnie stężeje i wtedy kroimy w plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.11.2015 20:26
taki deserek by mi smakował ! !
Wacław 26.10.2015 12:07
pyszny deser :-)
mileneczka5 26.10.2015 09:42
Pyszne -smaczny deserek:)
AZgotuj 26.10.2015 09:28
uwielbiam tą słodkość
slodkieniebo 26.10.2015 09:26
O dziwo nigdy jeszcze nie robiłam bloku czekoladowego :) Czas nadrobić zaległości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak