Przepis i sposób przygotowania na: Torcik pomarańczowa fantazja
Kroki postępowania
biszkopty z galaretka pomarańczową i czekoladą
galaretka pomarańczowa – 2 opakowania
BISZKOPT: białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier nie przerywając ubijania. Następnie dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Mąki przesiać i delikatnie mieszając szpatułką połączyć z ubitymi jajkami.
Przelać ciasto do tortownicy. Wstawić do nagrzanego do 165ºC piekarnika i piec 20 minut.
Wyłączyć piekarnik, zostawiając uchylone drzwiczki na ok. 15 minut. Następnie odstawić ciasto do całkowitego wystygnięcia.
Miękkie masło bardzo starannie zmiksować, następnie nie przerywając miksowania dodawać po łyżce zimnego budyniu.
WYKONANIE: wystudzony biszkopt ponownie umieścić w foremce, rozsmarować na nim krem pomarańczowy.