Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BURACZKI NA CIEPŁO

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ocet winny 1 łyżka

Porada

Buraczki podajemy na ciepło, najlepiej z ziemniakami i mięsem.

Przepis i sposób przygotowania na: BURACZKI NA CIEPŁO

Kroki postępowania

1
Buraki gotujemy w łupinach, w lekko osolonej wodzie do miękkości ( ok. godziny w zależności od wielkości )
Krok 1 - BURACZKI NA CIEPŁO foto
2
Ugotowane buraki obieramy, a następnie kroimy na ćwiartki.
Krok 2 - BURACZKI NA CIEPŁO foto
3
Pokrojone buraki ucieramy za pomocą robota lub na tarce.
Krok 3 - BURACZKI NA CIEPŁO foto
4
Starte buraki doprawimy solą i pieprzem.
Krok 4 - BURACZKI NA CIEPŁO foto
5
Dodajemy łyżeczkę cukru oraz ocet winny i dokładnie mieszamy.
Krok 5 - BURACZKI NA CIEPŁO foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 25.10.2015 20:43
Bardzo lubię takie;)
Anna169Hosz 25.10.2015 19:10
Buraczki bardzo lubię, zwłaszcza na ciepło.
mirosława4 25.10.2015 15:24
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak