Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia do chleba

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1/2 kg
cebula biała 2 szt.
czosnek 4 ząbki
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia do chleba

Wykonanie:
Cukinię, cebulę obrać, pokroić w kostkę włożyć na rozgrzany olej, usmażyć i ostudzić. Następnie dodać zmiażdżony z solą czosnek, przyprawić do smaku i zakwasić sokiem z cytryny. Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i podawać z pieczywem na zimno. Tak przygotowaną pastę można przechowywać kilka dni w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 25.10.2015 10:16
super pomysł
Damiano
Damiano 25.10.2015 08:18
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak