Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie pieczarkowo-chrzanowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na sos

usmażone pieczarki 0.5 kg
masło pół kostki
cebula 1/2
woda 2 szklanki
kostka rosołowa 1
chrzan tarty 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 30% 2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Składniki na pulpety

mięso mielone 1/2 kg
ząbki czosnku 2
jajko 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska ziołowa Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie pieczarkowo-chrzanowym

Kroki postępowania

1
Do miski dać mięso mielone dodać jajko ,ząbki czosnku oraz przyprawy. Wszystko mieszamy i wyrabiamy na masę jednolitą.
Krok 1 - Pulpeciki w sosie pieczarkowo-chrzanowym foto
2
Następnie z masy formujemy kulki i jeszcze raz posypujemy przyprawami.
Krok 2 - Pulpeciki w sosie pieczarkowo-chrzanowym foto
3
Gotowe kulki wstawiamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na patelni z każdej strony.
Krok 3 - Pulpeciki w sosie pieczarkowo-chrzanowym foto
4
Wykonanie sosu :
Na patelnie masło i wrzucić pieczarki , cebulę i lekko podsmażyć.Wlać wodę , kostkę rosołową i dusić około 10 minut. Pod koniec duszenia dajemy chrzan starty. Mąkę oraz śmietanę wszystko dać do szklanki i wymieszać następnie wlać do wywaru z pieczarek i lekko całość wymieszać i zagotować. Gotowe pulpety polewamy sosem.
Krok 4 - Pulpeciki w sosie pieczarkowo-chrzanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 25.10.2015 18:18
pyszne danie
Bernadeta1 24.10.2015 20:14
na pewno smaczne pulpety
w mojej kuchni 24.10.2015 16:36
dla mnie smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak