Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serniczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
twaróg 300 ml
galaretka niebieska
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier puder do smaku
woda 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: serniczki

Galaretkę rozrabiamy w 400ml wrzątku. odstawiamy do stężenia. Żelatynę zalewamy wodą i pozostawiamy do napęcznienia. Potem rozpuszczamy w kąpieli wodnej-nie zagotowywujemy. Żelatynę przestudzoną,ale płynną miksujemy z twarogiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Zostawiamy do stężenia. Do salaterek wkładamy stężały twaróg a na wierzch stężałą galaretkę.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 10.01.2017 14:28
Ale pomysł, dobry dla dzieci.
Ela15 12.11.2016 11:17
super pomysł na pyszny deser
Renata9 25.10.2015 13:57
Pyszny deserek :-)
Mniam 25.10.2015 13:17
Bardzo efektowny deser.
gosia1988 24.10.2015 16:19
fajny pomysł :)
mirosława4 24.10.2015 14:49
prosty i smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak