Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koteleciki z ryżu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
parówki 3 sztuki
ser żółty 15 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 gał
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
Szczypiorek cienki 1/3 wiązki

Przepis i sposób przygotowania na: Koteleciki z ryżu

Do ugotowanego ryżu dodajemy pokrojone drobniutko parówki lub szynkę, starty ser, natkę pietruszki oraz przyprawy. Mieszamy dokładnie na jednolita masę. Lepimy średniej wielkości kulki, obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Podajemy z pomidorkami lub oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.10.2013 00:27
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak