Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana cukinia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 sztuki
mięso mielone 1 kg
ogórek kiszony 2 sztuki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
fasola 1/2 puszki
ryż 1 torebka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
sól
pieprz do smaku
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana cukinia

Kroki postępowania

1
mięso mielone smażymy na oleju
Krok 1 - faszerowana cukinia foto
2
dodajemy jedną paprykę konserwową wydrążoną i pokrojona w kostkę.
Krok 2 - faszerowana cukinia foto
3
na koniec dodajemy pokrojone ogórki i odsączone z zalewy:fasolę i kukurydzę.
Krok 3 - faszerowana cukinia foto
4
ryż gotujemy w wodzie.
Krok 4 - faszerowana cukinia foto
5
łączymy farsz z ryżem.
Krok 5 - faszerowana cukinia foto
6
mieszamy i doprawiamy przyprawami.
Krok 6 - faszerowana cukinia foto
7
na wydrążoną i przekrojoną na pół cukinię posoloną wykładamy farsz.
Krok 7 - faszerowana cukinia foto
8
cukinię układamy najlepiej w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Krok 8 - faszerowana cukinia foto
9
dusimy ją do momentu aż będzie miękka. Można podawać polaną sosem czosnkowym bądź ketchupem.
Krok 9 - faszerowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 23.10.2015 19:43
takie jedzonko to ja lubię :-)
Łukasz15 23.10.2015 19:33
Dla mnie super
ilka01 23.10.2015 19:32
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak