Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz biały

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości 500 g
włoszczyzna 50 g
marchew 50 g
ziemniaki 250 g
mąka 5 g
tłuszcz 5 g
śmietana 50 g
żur 70 g
przyprawy
sól

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz biały

Włoszczyznę i marchew pokroić, dodać do wywaru, posolić i gotować. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do wywaru. Pod koniec gotowania dodać żur i śmietanę rozrobioną z mąką to wszystko zagotować i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta98 30.04.2011 20:35
super
Bart 28.12.2010 21:47
pyszności
Jaheira11 28.12.2010 21:34
tradycyjnie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak