barszcz biały

barszcz biały

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kości

    500 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • marchew

    50 g
  • ziemniaki

    250 g
  • mąka

    5 g
  • tłuszcz

    5 g
  • śmietana

    50 g
  • żur

    70 g
  • przyprawy

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę i marchew pokroić, dodać do wywaru, posolić i gotować. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do wywaru. Pod koniec gotowania dodać żur i śmietanę rozrobioną z mąką to wszystko zagotować i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marta98

30.04.2011 20:35
super

Bart

28.12.2010 21:47
pyszności

Jaheira11

28.12.2010 21:34
tradycyjnie i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat