Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle z masą kajmakową i dżemem

5.0
(43)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
masa krówkowa 1 puszka
dżem porzeczkowy 1 mały słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle z masą kajmakową i dżemem


Na pierwszy wafel wyłożyć połowę dżemu, przykryć waflem posmarowanym od spodu cienką warstwą masy kajmakowej.
Kolejne dwa wafle smarować masą kajmakową a ostatni od spodu posmarować dżemem.
Zawinąć w papier, obciążyć na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miras 21.07.2022 01:32
Jedną warstwę można posmarować masłem orzechowym - najlepiej tym z kawałkami orzechów
Ola1young 23.10.2015 16:29
też takie robimy :)
Wacław 23.10.2015 10:43
smaczne wafelki
Iwusia 22.10.2015 23:44
smak dzieciństwa
Kuchenka 22.10.2015 22:53
ale apetycznie :D
Łukasz15 22.10.2015 22:35
Pyszne wafelki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak