Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka na patelni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
woda 1 szkl.
cebula 1 szt.
marchewka 1/2 szt.
papryka czerwona 1/4 szt.
ząbek czosnku 2 szt.
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat 3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat
oregano
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka na patelni

Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać do niego czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawę ziołową do kurczaka, paprykę słodką w proszku, sól, pieprz i 1 łyżkę oleju. Wszytko razem wymieszać i wrzucić na patelnie by się lekko podsmażył. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do fileta, smażyć do momentu aż się zeszkli.
Następnie dodać szklankę wody i pokrojoną marchewkę oraz paprykę. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez ok 15-20 minut.
Pod koniec dodać 2 łyżeczki przecieru pomidorowego oraz suszoną bazylię i oregano do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.10.2015 15:48
smaczny pomysł
Jumper123 22.10.2015 10:17
na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak