Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka zasmażana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 kg
masło 2 łyżki
cukier 2 łyżeczki
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka zasmażana

Marchewkę kroimy w kosteczkę, zalewamy wodą. Gotujemy z łyżeczką masła, cukrem i solą, aż zmięknie. Gdy marchewka będzie mięka dodajemy zasmażkę. Zasmażka: rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, energicznie mieszamy, aby się nie przepaliła. Gdy zasmażka zaczyna lekko ciemnieć wlewamy część wody z gotowanej marchewki i mieszamy. Tak przygotowaną zasmażkę przelewamy do marchewki. Gotujemy jeszcze chwilę ciągle mieszając, doprawiamy i podajemy na ciepło bądź zimno. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.10.2015 18:04
Nie pamiętam kiedy jadłam
Motorek 21.10.2015 13:14
Bardzo taką lubię
SzczyptaChili 21.10.2015 13:07
Smaki dzieciństwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak