Warzywna surówka na zimę

Warzywna surówka na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 kg
  • pomidory zielone

    1 kg
  • cebula

    6 szt
  • kapusta

    1 kg
  • Zalewa:

  • woda

    4 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • sól

  • ocet 10 %

    1 szkl
  • ogórki

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć na sicie.
Następnie drobno pokroić i posolić do smaku.
Pozostawić na kilka godzin pod przykryciem.

Wodę, cukier i ocet zagotować w dużym garnku.
Po zagotowaniu zalewy dodać posiekane pomidory, ogórki, kapustę i marchewkę oraz cebulę.
Wszystkie składniki gotować przez 20 minut.

Następnie jeszcze gorące nałożyć do przygotowanych słoików.
Do każdego słoika nalać wywaru,w którym gotowały się warzywa.
Słoiki zakręcić i odstawić do góry dnem do ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

17.07.2011 14:42
pyszna

SyMiki

17.07.2011 14:42
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat