Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowy ocet

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gniazda nasienne z jabłek
skórki z jabłek 2 kg
cukier
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowy ocet

Skórki z jabłek oraz gniazda nasienne, zalej przegotowaną letnią wodą.
Na szklankę wody dodaj 4 łyżki cukru.

Woda musi całkowicie zakrywać skrawki jabłek.
Obwiąż słoik gazą i postaw w ciepłym miejscu.
Po 2-3 tygodniach przecedź przez czystą gazę, wlej do butelek i wstaw do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak