Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Toffi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane słodzone 1 puszka
czekolada gorzka 1 szt
Masło roślinne w kostce 250 g
cukier waniliowy 1 opak
herbatniki 3 paczki
jajko 4 szt
Biszkopty 1 paczka
mleko 1 l
mąka krupczatka 1 szkl
cukier puder 1 i 3 szklanka i łyżki
kremówka 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Toffi

2,5 szkl mleka, 1 szkl cukru, cukier waniliowy i masło gotujemy.
Resztę mleka, żółtka i mąkę miksujemy i wlewamy do wrzącego mleka, mieszamy.
Puszkę mleka gotujemy 3 godz na karmel.
Na blasze układamy herbatniki, wylewamy gorącą masę.
Układamy biszkopty, wylewamy ciepły karmel.
Studzimy i wykładamy kremówkę ubitą z 3 łyżkami cukru pudru, posypujemy startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 01.11.2011 19:21
pychotka
agogo2 02.07.2011 15:47
super
Kuchareczekjeden 01.07.2011 21:30
pycha
kulek 30.06.2011 17:04
raj.........

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak