Kabaczki po grecku

Kabaczki po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczki

    60 dkg
  • seler korzeniowy

    5 dkg
  • marchew

    15 dkg
  • pietruszka

    10 dkg
  • cebula

    5 dkg
  • przecier pomidorowy

    5 dkg
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ocet

    do smaku
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i obrane kabaczki należy pokroić w plastry wielkości 1 cm. Posolić i obsmażyć z obu stron na oleju. Oczyszczone warzywa zetrzeć na tarce, Cebulę posiekać. Warzywa poddusić na tłuszczu aż będą miękkie dodać przyprawy i przecier pomidorowy. Zimnym sosem zalać plastry kabaczka

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat