Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony śledz z cebulą

4.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledź 2 szt
cebule czerwone 2 szt
sól do smaku
masło (łyżeczka) 2
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony śledz z cebulą

Śledzie wypatroszyć usunąć ość grzbietową .Pokropić sokiem z cytryny i posolić .Posmarować wewnątrz musztardą i wypełnić je posiekaną cebulą .Lekko docisnąć by się rybki nie otworzyły .Naczynie żaroodporne wysmarować masłem .Rybkę obtoczyć w tartej bułce dociskając .Położyć do naczynia .Troszkę masła położyć na rybkach .Zapiekać 30mni w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 04.11.2011 15:40
smaczny polecam
kielcok1 18.09.2011 16:50
nie lubię śledzi
rakow2
rakow2 25.03.2011 16:01
ciekawe
buksiak12 14.09.2010 09:27
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:27
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:27
fajny przepis
Dorota71 14.09.2010 08:53
mniam mniam
Dorota71 14.09.2010 08:53
mniam mniam
Emilia22 14.09.2010 08:15
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:15
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:15
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak