Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik ananasowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
cukier 1,5 szkl
cukier puder 0,5 szkl
mąka 3 szkl
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
ananas 2 puszki
budyń śmietankowy 1 opak
masło 0,12 dag
ser biały 0,5 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik ananasowy

CIASTO
Mąka, kostka masła, 5 żółtek, 3/4 szkl cukru, 3 łyżeczki proszku do pieczenia.
Mąkę posiekaj z zimnym masłem, zagnieć z żółtkami, cukrem i proszkiem.
Przygotuj kruche ciasto, połowę ciasta rozwałkuj na blasze, resztę włóż do zamrażalki.

MASA
Utrzyj ser z 1 jajkiem, masłem (0,12 dag) budyniem i cukrem pudrem.
Masę rozsmaruj na cieście, na wierzchu poukładaj kawałki ananasów.
Na owocach rozsmaruj sztywną pianę ubitą z 5 białek i 1 szkl cukru.
Na pianę zetrzyj zamrożone ciasto.
Sernik włóż do średnio nagrzanego piekarnika, piecz 50 minut na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 05.11.2011 15:44
musi być pyszne, wypróbuje jak najszybciej
Tetiana 25.12.2010 12:59
mmm, pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak