Gofry z bitą śmietaną

Gofry z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki pszennej

    0,5 kg
  • mąki krupczatki

    20 dag
  • mąki ziemniaczanej

    20 dag
  • żółtka

    4
  • litr wody o temp.60 stopni

  • cukru

    20 dag
  • cukier waniliowy

  • proszek do pieczenia

    1 mały
  • olej

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Dodawać po trochu wszystkie rodzaje mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia na przemian z olejem i wodą.Ciasto powinno mieć gęstość śmietany.Podawać z bitą śmietaną.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina38

05.10.2013 19:27
dawno ich nie robiłam a bardzo lubię i chyba jutro się pokuszę na ten smakołyk :)

pestka

13.07.2013 08:14
lubię taki deser , ale nie mam takiego kształtu, a wygląda super

Magda60

19.06.2013 19:34
lubie goferki

Anna133

29.02.2012 07:23
ale ładne

Grażyna13

17.02.2012 10:41
Pycha, moje smaki :)

AgaS10

19.03.2011 12:06
pyszne...też takie lubimy:)

Justyna Jussstiii

18.03.2011 13:27
super pomysł

Teresa19

15.03.2011 10:54
Wyglądają pięknie.

Magdalena80

04.02.2011 17:53
cóż więcej pisać, po prostu pycha:)

Martysia

27.01.2011 19:55
Chyba zrobię na walentynki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat