Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki
cebula 1/2 szt
sezam 1 łyżeczka
sałata masłowa 4 liście
marchew 1/2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Sałatę lodową lub masłową myjemy i rwiemy ją w rękach. Przekładamy na płaski duży talerz.

Cebulę obieramy i kroimy na małe części, wrzucamy na sałatę. Dodajemy tuńczyka i polewamy odrobiną zalewy z ryby. Posypujemy sezamem. Przyprawiamy solą i pieprzem kolorowym.

Marchew obieramy i kroimy na cieniutkie paseczki (użyłam specjalnej krajaczki), wrzucamy na górę sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 15.10.2015 11:36
zjem, użeka
Motorek 15.10.2015 09:28
fajnie podana
Madzai 15.10.2015 08:58
Super podane
jagoda5913 15.10.2015 00:28
zgadzam się ,pięknie podane
agaK. 14.10.2015 22:44
Smaku nie ocenię ale ładnie podane.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak