Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka potrójnie czosnkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

udka z kurczaka 1 kg

marynata

czosnek 4 ząbki
sos chili - czosnkowy 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Udka potrójnie czosnkowe

Czosnek kroimy w plasterki, udka nakłuwamy nożem i nadziewamy czosnkiem. Obsypujemy je przyprawami i skrapiamy sosem chili-czosnkowym. Całość posypujemy czosnkiem w płatkach. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed wstawieniem do piekarnika mięso skrapiamy olejem i podlewamy 1/2 szklaki wody. Pieczemy około godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.10.2015 21:53
smakowicie wyglądają i już wyobrażam sobie ich zapach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak