Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone golonki z warzywami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 4 szt (małe)
marchew 3 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
por (biała część) 1 szt
papryka czerwona 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
piwo 0,5 litra
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone golonki z warzywami

Kroki postępowania

1
Golonki zalać wodą, dodać kucharek, liść i ziele angielskie i gotować do miękkości. Odcedzić, przełożyć do naczynia do zapiekania.

Krok 1 - Pieczone golonki z warzywami foto
2
Warzywa obrać, pokroić w kostkę lub plasterki
Krok 2 - Pieczone golonki z warzywami foto
3
Warzywa podgotować, odcedzić.
Krok 3 - Pieczone golonki z warzywami foto
4
Warzywa przełożyć do golonki.

Krok 4 - Pieczone golonki z warzywami foto
5
Piec około 15 minut w temp. 180 a następnie wlać piwo i piec jeszcze 15-20 minut. Posypać pokrojoną w kostkę papryką

Krok 5 - Pieczone golonki z warzywami foto
6
Podawać na gorąco
Krok 6 - Pieczone golonki z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.10.2015 20:08
Syte danie.
Pani Domu 14.10.2015 14:05
pyszne i syte jedzonko
Wafelek2601 14.10.2015 10:40
Dla mnie super
Madzai 14.10.2015 09:47
Idealne na jesień danie
kasiaw 14.10.2015 09:35
smakowicie wyglądają
Motorek 14.10.2015 08:53
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak