Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1
pomidory w puszczce 1
puszka kukurydzy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do spaghetti

Mięso mielone podsmażyć na oliwie z oliwek wraz z cebulką . Następnie dodać pomidory z puszki, puszkę kukurydzy. Wszystko smażyć około pół godziny. Dodać następnie sól, pieprz, oregano i bazylię. Dusić jeszcze z 15 minut. Na sam koniec dodać garść słoneczniku łuskanego i wyciśnięte dwa żabki czosnku. Podać z makaronem do spaghetti. Bon appetit:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 27.10.2010 08:53
nie robiłam też z kukurydzą
kasiurek 15.10.2010 09:51
robiłam podobne ale bez kukurydzy musze spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak