Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy jagnięce ze śliwką i czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

comber jagnięcy 1
śliwki węgierki 1
czosnek ząbki 1
słonina
sól i pieprz

Porada

Idealnym dodatkiem do zrazów będzie kasza pęczak.

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy jagnięce ze śliwką i czosnkiem

Comber jagnięcy odzielamy od kości.
Następnie mięso rozbijamy, podobnie jak na schabowe.
Ze śliwki wyjmujemy pestkę i na jej miejsce wkładamy obrany ząbek czosnku.
Jedna śliwka - jeden ząbek czosnku.
Słoninę kroimy w słupki.
Na mięso kładziemy kawałek słoniny, śliwkę z czosnkiem i zawijamy zrazy. Obwiązujemy nitką.
Zrobione zrazy obsmażamy na smalcu. Następnie wrzucamy do garnka, dolewamy tłuszcz z patelni, podlewamy wodą oraz solimy i pieprzymy do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 16.10.2015 18:31
smaczne danie podano..
agaK. 16.10.2015 15:11
Super, bardzo fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak