Młoda baraninka

Młoda baraninka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • tłuszcz

  • mąka do zasmażki

  • pieprz ziołowy

  • czosnek

  • ziele angielskie

  • sól

  • liść laurowy

  • baranina

    1,35 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, obrać z błon i zbędnego tłuszczu, posolić, oprószyć mąką.
Mięso obrumienić razem z pokrajaną cebulą na części rozgrzanego tłuszczu.
Zrumienione mięso przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać przyprawy, czosnek roztarty z solą i dusić.
Kiedy mięso będzie miękkie, ostudzić i porcjować.
Przygotować zasmażkę, rozprowadzić sosem z mięsa i zagotować.
Mięso zalać sosem i dobrze podgrzać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tonia

28.07.2011 14:55
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat