Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapiekany z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2,20 kg
makaron 0,7 kg
cebula 2 szt
grzyby suszone 30 g
sól
pieprz
jajko 8 szt
tłuszcz 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapiekany z kapustą

Grzyby umyć w ciepłej wodzie, zalać wodą i ugotować, odparowując wodę, grzyby posiekać.
Kapustę pokroić w ćwiartki i ugotować, kapustę dobrze odcedzić i drobno posiekać.
Jajka ugotować i pokroić w plastry.
Cebulę drobno pokroić i usmażyć na części tłuszczu na złoty kolor.
Makaron ugotować, odcedzić, przelać wodą i wymieszać z olejem.
Układać warstwami na blasze, makaron, kapustę, grzyby, jajka, na wierzchu ułożyć makaron, polać stopionym tłuszczem i zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak