Makaron zapiekany z kapustą

Makaron zapiekany z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    2,20 kg
  • makaron

    0,7 kg
  • cebula

    2 szt
  • grzyby suszone

    30 g
  • sól

  • pieprz

  • jajka

    8 szt
  • tłuszcz

    20 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć w ciepłej wodzie, zalać wodą i ugotować, odparowując wodę, grzyby posiekać.
Kapustę pokroić w ćwiartki i ugotować, kapustę dobrze odcedzić i drobno posiekać.
Jajka ugotować i pokroić w plastry.
Cebulę drobno pokroić i usmażyć na części tłuszczu na złoty kolor.
Makaron ugotować, odcedzić, przelać wodą i wymieszać z olejem.
Układać warstwami na blasze, makaron, kapustę, grzyby, jajka, na wierzchu ułożyć makaron, polać stopionym tłuszczem i zapiec w gorącym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat