Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z tofu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

papier ryżowy 8 płatów
marchew 1
kapusta pekińska 1/2 główki
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
tofu twarde 2 op
posiekana dymka ze szczypiorem
olej sezamowy
sól do smaku
sos chili

sałatka

szpinak świeży 5 garści
suszone pomidory 5 szt
oliwa z suszonych pomidorów
słonecznik łuskany garść prażonego

Porada

http://manciawkuchni.blogspot.com/2015/10/sajgonki-z-tofu.html

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z tofu

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską siekamy na drobne kawałki. Cebulę i marchew obieramy. Cebulę kroimy w piórka, a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z papryki wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w zgrabne słupki.
Krok 1 - Sajgonki z tofu foto
2
W woku rozgrzewamy odrobinę oleju sezamowego i podsmażamy na nim warzywa. Przyprawiamy do smaku solą i sosem chili z ananasem. Farsz studzimy. ofu kroimy w słupki. Każdy płatek papieru ryżowego smarujemy wodą.
Krok 2 - Sajgonki z tofu foto
3
Na środek układamy 1 łyżkę farszu warzywnego
Krok 3 - Sajgonki z tofu foto
4
tofu i cebulę dymkę. Sajgonkę zwijamy podobnie do gołąbka. Składniki na sałatkę mieszamy ze sobą. Sajgonki są idealne zaraz po przyrządzeniu, ale równie dobrze można je odgrzać w mikrofali lub na parze.
Krok 4 - Sajgonki z tofu foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 29.10.2015 12:17
fajna propozycja
2milutka 12.10.2015 16:38
ale apetyczna propozycja!
Czarnula666 12.10.2015 15:15
Ładnie sie prezentują ;)
Wafelek2601 12.10.2015 11:45
Bardzo dobre
matesko 12.10.2015 11:42
smakowite danie
Futka 12.10.2015 11:10
Świetne i smakowite sajgonki :)
Aleksandra/Olcia 12.10.2015 10:52
mmmm apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak