babeczki fasolaczki

babeczki fasolaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 szk
  • jajko

    1 szt
  • cukier

    1 szkl
  • cukier waniljowy

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • jogort naturalny

    1/2 szkl
  • olej

    2 łyzki
  • migdały zmielone lub w płatkach

    1/2 szk
  • wiórki kokosowe

    1/2 (namoczone w gorącym mleku i ods
  • fasola

    40 dag
  • aromat migdałowy

    kilka kropli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie suche składniki mieszamy.Składniki mokre mieszamy w oddzielnym naczyniu.Nastepnie mieszamy obydwa rodzaje składnikow.Ciastem wyklejamy foremki{najlepiej silikonowe} i pieczemy w temp.200 stopni na rumiano.Posypujemy cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat