Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa pieczona z piwem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 1 kg
piwo jasne 1
słonina 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa pieczona z piwem

Kiłbasę ułożyć w brytfannie, wstawić do niezbyt goracego piekarnika, obłożyć plastrami słoniny i polewać piwem, a później tłuszczem z pieczenia. Kiedy nabierze koloru rumianego, polewać kwaśnym sosem. Zrumienić łyżkę masła z łyżką mąki, dodac szczyptę cukru, kwasku cytrynowego. zagotować, rozprowadzić rosołem i polać tym sosem kiełbasę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 14.09.2011 10:46
mmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak