Zupa pomidorowo-selerowa

Zupa pomidorowo-selerowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron koraliki

    20 dag
  • seler naciowy

    2 szklanki
  • pomidory bez skóry

    5 sztuk
  • sól

  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • bulion warzywny

    2 l
  • włoszczyzna

    0,5 (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na gotujący się bulion wrzucamy włoszczyznę oraz seler naciowy. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Pomidory miksujemy i dodajemy do zupy. Zaprawiamy mąką i śmietaną, dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat