Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z jeżynami borówką i galaretką

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 100 g
śmietana 30% 400 ml
sok z cytryny 1 łyżka
cukier puder 3 łyzki
galaretka agrestowa 1 sztuki
galaretka truskawkowa 1 sztuki
jeżyny 20 dag
borówka amerykańska 15 dag
winogrona zielone kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z jeżynami borówką i galaretką

Kroki postępowania

1
Tortownicę wykładamy biszkopcikami.Można je lekko nasączyć ponczem -ale niekoniecznie. Między biszkopty kładziemy połówki winogrona.
Krok 1 - Torcik z jeżynami borówką i galaretką foto
2
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody, truskawkową tak jak w przepisie na opakowaniu.Zostawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy na puszysto z sokiem cytrynowym oraz cukrem pudrem, do masy wlewamy tężejącą galaretkę agrestową.
Krok 2 - Torcik z jeżynami borówką i galaretką foto
3
Gotową masę wylewamy na biszkopty, wyrównujemy łyżką .Następnie posypujemy suchymi owocami, zalewamy całość tężejącą truskawkową galaretką. Wstawiamy na 4 godziny do lodówki.Podajemy.
Krok 3 - Torcik z jeżynami borówką i galaretką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bryndzia93 03.09.2016 16:12
Fajny lekki letni torcik :)
bestia1155
bestia1155 15.10.2015 13:33
kuszące słodkośc
Poison1988 12.10.2015 08:27
pięknie wygląda :)
irenka 11.10.2015 15:45
ależ śliczny i przepyszny torcik ,zjadłabym kawałek do kawki
Ola1young 11.10.2015 15:13
super sernik :)
bietka 11.10.2015 14:38
smaczny torcik :)
Franciszek 11.10.2015 14:00
ładne ciasto
cukiereczek 11.10.2015 12:56
Jak zawsze słodko,wyjątkowo
Aleksandra/Olcia 11.10.2015 12:50
idealny na niedzielę
Motorek 11.10.2015 12:14
pyszny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak