Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda letnia

  • sól

  • czosnek

    4 ząbki
  • chrzan świeży

    1-2 laski
  • koper

    1/2 wiązki
  • chleb

    2 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepis jest na porcję-słoik około 3 l
Ogórki układamy w słoików, dodajemy czosnek, chrzan, koper. Na wierzch kromki chleba. Ogórki zalewamy przygotowaną solanką. Słoika nie zakręcamy. Trzymamy w ciepłym miejscu. PO około 3-4 dniach ogórki nadają się do jedzenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat