Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda letnia
sól
czosnek 4 ząbki
chrzan świeży 1-2 laski
koper 1/2 wiązki
chleb 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Przepis jest na porcję-słoik około 3 l
Ogórki układamy w słoików, dodajemy czosnek, chrzan, koper. Na wierzch kromki chleba. Ogórki zalewamy przygotowaną solanką. Słoika nie zakręcamy. Trzymamy w ciepłym miejscu. PO około 3-4 dniach ogórki nadają się do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak