Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kurek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki blanszowane 2 szklanki
Bulion grzybowy 1,5 l
msło 1/3 kostka
mąka 4 łyżki
natka pietruszki 1/2 łyżka
serek śmietankowy 2 (w bloczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kurek

Z mąki i masła przygotowujemy jasną zasmażkę. Zalewamy ją wrzącym bulionem. Dodajemy dwa serki topione śmietankowe i miksujemy w zupie. Część kurek miksujemy i dodajemy do zupy, część wrzucamy w całość lub drobno kroimy/siekamy. Dodajemy natkę pietruszki, ewentualnie doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 03.11.2016 12:20
pewnie pyszny
Halusia 06.07.2011 19:07
Pycha
mehia 19.06.2011 14:13
pycha
ewasylwia 03.11.2010 22:00
uwielbiam kurki a ten przepis jest ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak