Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczarek i białych szparagów Marcina Budynka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 400 g
szparagi białe 250 g
bulion warzywny 1 litr
cebula 1 szt.
wino białe 100 ml
śmietana 30% 100 ml
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
olej rzepakowy tłoczony na zimno
świeże zioła
smażone warzywa do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczarek i białych szparagów Marcina Budynka

Obrane szparagi tniemy w plasterki zachowując główki do dekoracji talerza. Oczyszczone i rozdrobnione pieczarki smażymy w garnku wraz z drobno pociętą cebulą przez ok. 3 minuty. Następnie dodajemy szparagi i zalewamy białym winem, a po chwili bulionem. Gotujemy 20 minut, przyprawiamy, dodajemy śmietanę i miksujemy do konsystencji kremu.
Talerz dekorujemy smażonymi warzywami, skrapiamy olejem i np. kremem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.10.2015 18:52
jak dla mnie rewelacja!
Dorota76 10.10.2015 10:55
na pewno będzie pyszne
Habibi 10.10.2015 07:25
krem z pieczarek robiłam, ze szparagów również, ale nigdy nie pomyślałam, że można by te smaki połączyć ;)
norweska20 09.10.2015 23:00
z wielką ochotą bym zjadła
dom-agi 09.10.2015 21:01
Bardzo apetyczny!
gosia1988 09.10.2015 18:52
pyszności :)
wedith1 09.10.2015 16:46
Smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak