Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynadry w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 4
cebula 1
bulion warzywny 200 ml
wino czerwone 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Cynadry w winie

Wieprzowe nerki obgotować kilka razy we wrzącej wodzie, dobrze szumując. Gdy ostygną, pokroic w cienkie paski, rozprowadzić rosołem w połowie z winem, przetrzec przez sito upieczoną w piecu cebulę. Cynadry posolić, posypać lekko mąką i pieprzem, włożyć do sosu, przykryć i dusić godzinę na wolnym ogniu. Zrobić wianuszek z kruchego ciasta wokół głebokiego metalowego półmiska, upiec, a cynadry włożyć do środka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak