Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz z piekarnika

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

leszcz 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1/2 łyzki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz z piekarnika

Z leszcza odciąć głowę i ogon, dokładnie opłukać i pokroić na kawałki. Każdy kawałek obsypać przyprawą do ryb i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Folię aluminiową wysmarować olejem i układać kawałki ryby. Obłożyć kawałeczkami masła i zawinąć folię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i zapiekać ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.10.2015 18:25
zdrowy i smaczny obiad
pestka 06.10.2015 09:35
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak