Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy nie taki znów nudny, czyli duszony w groszku :)

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
mąka pszenna 1-2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżki
olej do smażenia
groszek mrożony 200 g
śmietana 30% 2/3 szklanki
ryż 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy nie taki znów nudny, czyli duszony w groszku :)

Kroki postępowania

1
Kotlety schabowe rozklepać, przyprawić kucharkiem i ziołami i obtoczyć w mące.
Krok 1 - Schabowy nie taki znów nudny, czyli duszony w groszku :) foto
2
Następnie kłaść na mocno rozgrzany olej.
Krok 2 - Schabowy nie taki znów nudny, czyli duszony w groszku :) foto
3
Smażyć przez kilka minut z każdej strony.
Krok 3 - Schabowy nie taki znów nudny, czyli duszony w groszku :) foto
4
Następnie zasypać groszkiem, przykryć i dusić przez ok. 15-20 min.
Krok 4 - Schabowy nie taki znów nudny, czyli duszony w groszku :) foto
5
Gdy mięso i groszek będą już gotowe, to pierwsze z patelni wyciągnąć, przykryć folią aluminiową, a do groszku wlać śmietankę.
Krok 5 - Schabowy nie taki znów nudny, czyli duszony w groszku :) foto
6
Mięso podawać na sosie z dodatkiem gotowanego ryżu.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Schabowy nie taki znów nudny, czyli duszony w groszku :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 07.10.2015 06:56
ciekawe danie :)
berys18 06.10.2015 09:42
smaczny pomysł na schabowego
Adamorek 05.10.2015 14:56
świetny kotlet
Mniam 05.10.2015 13:33
Z chęcią bym zjadła takiego schaboszczaka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak