Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone ogórki z kolendrą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek 1 kg
woda 1 litr
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
kolendra do smaku
czosnek do smaku
korzeń chrzanu do smaku
koper do smaku
ziele angielskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone ogórki z kolendrą

Ogórki dokładnie myjemy i układamy ciasno w wyparzonych słoikach. Wodę wlewamy do garnka, dodajemy sól i cukier. Zagotowujemy. Do każdego słoika z ogórkami wsypujemy po pół łyżeczki kolendry, trzy ziarenka ziela angielskiego, ząbek czosnku i kilka gałązek kopru.

Zalewamy wszystko gorącą zalewą i odstawiamy, aby się ukisiły.

Dobre są już po 3-4 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak