Szparagi z jajkiem

Szparagi z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    1 pęczek
  • jajka

    2 sztuki
  • sól

  • masło

    2 łyżki
  • bułka tarta

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie. Obrać ze skorupek i pokroić w kosteczkę. Szparagi oczyścić, obrać, opłukać i obgotować przez chwilę. Na patelni rozgrzać masło, do masła dodać bułkę, sól, pieprz. Szparagi osączyć z wody, przełożyć na talerz, polać masłem z bułka tartą, obłożyć posiekanym jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

13.12.2013 21:06
Ciekawy pomysł

IKrakowianka

31.05.2013 19:05
rewelacja :)

Iwusia

18.08.2010 16:53
Nie robiłam, a spróbuję :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat