Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk w sosie kurkowo-serowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 200 g
ser z niebieską pleśnia 100 g
śmietana 30% 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
tymianek
natka pietruszki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
udziec z indyka 200 g
ryż dziki 100 g
ryż paraboliczny 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: indyk w sosie kurkowo-serowym

1. ryż ugotować z dodatkiem soli i kurkumy,
2. mięso pokroić w kostkę, przyprawić, kurki oczyścić,
3. mięso obsmażyć na patelni, dodać kurki, jeszcze chwilę smażyć,
4. podlać wodą i śmietaną, dodać pokruszony ser, dusić kilka min mieszając kilkakrotnie,
5. przyprawić, podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 15.03.2011 10:39
Smaczne
pawel007 14.10.2010 16:58
super..
Grażyna13 10.09.2010 12:53
Pyszne dodatki dobrałaś do tego indyka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak