Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

aromatyczna faszerowana papryka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5 sztuk
mięso mielone 500 gram
ryż 3 torebki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
majeranek
kminek
sól
pieprz
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
bazylia
ser żółty 10 plastrów
przecier pomidorowy 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: aromatyczna faszerowana papryka

Ryż gotujemy na sypko. Studzimy, przekładamy do miski. Dodajemy mięso mielone, podsmażoną i drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem. Dodajemy mięso mielone, jajko i przyprawiamy. Papryki kroimy na pół, oczyszczamy i układamy w naczyniu żaroodpornym Faszerujemy. Przecier przelewamy do garnka, podlewam szklanką wody, przyprawiam solą oraz pieprzem. Zagotowujemy. Przygotowanym sosem podlewamy papryki. Przygotowane papryki pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. 10 minut przed końcem na każdą paprykę kładziemy plasterek sera. Podajemy polane sosem w którym piekliśmy paprykę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.09.2016 23:12
Lubię tsk zrobione papryki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak