Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z dynią i królikiem dla malucha

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

królik 10 g
dynia 20 g
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 10 g
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 1 szt
natka pietruszki 1 liść

Porada

Dynię zawsze trzeba wrzucać później, inaczej rozgotuje się zanim reszta warzyw zmięknie. Gotując zupkę dla maluszka poniżej 8 miesiąca mięsko należy gotować osobno, a całą zupkę należy zmiksować.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z dynią i królikiem dla malucha

Mięsko z królika dokładnie umyć, zalać zimną wodą i zagotować. Do gotującej wody dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w drobną kostkę i dodać do zupy. Gdy mięsko z królika zmięknie należy wyłowić je z zupy i drobno pokroić. Z zupy wyłowić liść laurowy, pieprz i ziele angielskie. Pokrojone mięsko z powrotem wrzucić do zupy. Dynię pokroić w drobną kostkę i wrzucić do garnka. Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie nalać na talerz i posypać z wierzchu pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.09.2016 23:20
Dla dzieci pyszna zupka i sama też zjem ze smakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak