Kefta

Kefta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    250 gram
  • mięso mielone indycze

    250 gram
  • sos pomidorowy

  • jajka

    4
  • cebula biała

    1
  • sól

    szczypta
  • papryka

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone wołowe i indycze mieszamy razem z posiekaną cebulą. Dodajemy do smaku pieprz, sól i papryke. Formujemy z tego kulki. Na patelnie wlewamy wcześniej przygotowany sos pomidorowy, kładziemy uformowane kulki trzymamy na ogniu ok. 5 minut. Gdy mięso nabierze koloru wlewamy na to jajko wymieszane z pieprzem i szczyptą soli. Trzymamy na ogniu ok. 2 minut i mamy gotowe pyszne danie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

28.01.2016 22:27
ciekawy przepis

Katarzyna156

01.12.2011 23:00
ciekawe :)

gosia47-47

26.05.2011 12:39
mniam

marzencia2007

12.05.2011 09:45
ciekawe

kate.500

21.03.2011 08:21
smacznosc...

IlonaAlbertos

10.01.2011 12:52
Wygląda świetnie.

Mysiunia

29.10.2010 14:29
interesujące:)

justyna111

12.09.2010 15:31
fajny przepis

koteczek22

07.09.2010 09:57
tez nigdy takich z mieska indyczego nie jadlam

Aleksandra55

28.08.2010 14:55
Nigdy nie jadłam, ale wygląda apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat